Ik ben Loes Stokman en ik woon sinds 15 jaar met veel plezier in het buitengebied van Lunteren. De dag na mijn pensionering ben ik bij Club Physique gaan hardlopen met als doel om de 10 km. binnen het uur te lopen en dat is in een half jaar gelukt.

Ik begeleid op donderdagavond de duurloop. We lopen ongeveer de helft van het jaar in het bos en de andere helft door het dorp. Het is elke week een uitdaging om een mooie en/of uitdagende route te maken en vooral in het bos komen we soms nog wel eens op verrassende plekken. Voor de loopjes in het bos starten we aan de Van der Hamlaan en soms bij de Lunterse Boer.

In de rest van het jaar starten we bij Ut Sporthuus.

Ik doe ook met veel plezier mee met het uurtje Vitaal op dinsdagochtend. Goed om dat naast het hardlopen te doen en het is ook erg gezellig!

Verder doe ik elk jaar wel een paar loopjes. Mijn favorieten zijn de Zevenheuvelenloop (15 km.), de Minimarathon (10 Engelse mijlen) en de Hoge Veluweloop. In het Park heb ik 2 jaar geleden mijn eerste (en laatste) halve marathon gelopen! Dat was een mooie belevenis.