Ik ben Henny en geef al vele jaren les bij Club Physique. In mei ben ik gestopt met de pilateslessen en rugfit. Ik geef nu nog 1 uurtje les aan de vitaalgroep op de donderdagmorgen. Ik wil samen met mijn man meer gaan genieten van de vrijheid, onze kleinkinderen, lekker veel erop uit, minder verplichtingen hebben. Ik ben blij dat ik besloten heb om de donderdagmorgen nog te blijven doen. Vitaal, de naam zegt het al, is vooral bedoeld om vitaal te blijven. Bij vitaliteit gaat het om een gezonde, geestelijke en lichamelijke gesteldheid van de mens. De les bestaat uit een warming up, daarna 1 of 2 conditie oefeningen, spierversterkende oefeningen en ontspanning. Ik besteed in mijn lessen veel aandacht aan houding, stabiliteit, mobiliteit en de ademhaling. Bedoeld om sterk te worden en te blijven, je energiek en fit te voelen en vooral plezier te hebben om met een fijn gevoel naar huis te gaan. De laatste 10 minuten van de les neem ik ruim de tijd voor ontspanning. Net zoals ons lichaam niet non-stop door kan gaan, hebben we ook ontspanning nodig. In deze drukke en soms stressvolle periodes is het belangrijk om regelmatig de tijd te nemen om te ontspannen. Hoe meer je ontspant, hoe beter je functioneert. Na de les is er de mogelijkheid om gezamenlijk een bakkie koffie te drinken. Even samen gezellig nakletsen, effe je hart luchten, effe lachen en soms met elkaar meeleven. Nu is er meestal een vast groepje maar ik raad echt iedereen aan om eens af en toe erbij te komen zitten. Want mede hierdoor creëer je een band met elkaar en dat geeft deze les net iets extra’s. Ik nodig hierbij dan ook iedereen uit om een keer een vitaalles mee te doen. Met sportieve groet, Henny Meijer.