Yoga

In de hectiek van vandaag de dag is beoefenen van yoga een rustpunt, waar je door het doen van oefeningen fysiek en mentaal weer frisse energie opdoet. Het is een moment waarop je bij jezelf thuis mag komen. Club Physique biedt 2 yoga vormen aan, namelijk Hatha yoga en Yin Yoga.
 
 

Hatha is een wat actievere vorm van yoga beoefening. Yin Yoga daarentegen heeft meer een rustgevend karakter gecombineerd met mindfulness. Bij Hatha komen zowel staande, zittende en liggende houdingen voor tijdens de les. De houdingen worden doorgaans eerst dynamisch uitgevoerd en daarna voor een moment statisch. Spieren worden soepeler. De adem is de dragende factor in de houding. De lichamelijke prestatie is onbelangrijk, het wordt pas yoga als de ervaring vooropstaat en je als waarnemer aanwezig kunt zijn in het moment, ook in het navoelen van de houding of de ademoefening die is beoefend. 

In de naam Hatha komen de Sanskriet-woorden ha (zon) en tha (maan) samen. De zon staat voor actie, de maan voor verinnerlijking. In de Hatha yoga komen die tegengestelde energieën samen.
 

Yin yoga is een rustige en zachte vorm van yogabeoefening, waarbij de houdingen meer aangepast worden aan jouw lichaam. In een les komen meer zittende en liggende houdingen voor die langer worden aangehouden. De houdingen zijn gericht op het versterken en versoepelen van het bindweefsel en de gewrichten en het ontspannen van de spieren. De gewrichten kunnen door de beoefening yin yoga soepeler worden waardoor het verstijvingsproces vertraagd wordt, van belang bij het ouder worden. Door wat langer in de houding te verblijven wordt ook de energiestroom (Chi) van de meridianen geactiveerd en geharmoniseerd. Balans in de Chi stroom van de meridianen levert een bijdrage aan een gezonde balans voor lichaam en geest. Een Yin yogaklas kent een meer rustgevend karakter gecombineerd met mindfulness.

 
We nemen als basis de hatha yoga waarbij de verschillende yogahoudingen op de ademhaling worden uitgevoerd en vloeiend in elkaar overlopen. Tijdens de Hatha yoga zullen ook een paar Yin-houdingen naar voren komen.
 
Door yoga wordt jouw lichaam sterker, soepeler en je zult minder stress ervaren. Zowel mannen als vrouwen kunnen genieten van deze ontspannende inspanning.
 

Als je nieuw bent en je volgt voor het eerst een yogales, dan kan je het beste van te voren contact opnemen met onze yogadocente, Saskia Koen, voor bezetting van de les. Tel 0653409384 (bellen na 17.30 uur).

I.v.m. de hygiëne willen we u vragen een eigen yogamatje aan te schaffen. Daarnaast is het fijn om een dekentje en kussentje mee te nemen en u warm en comfortabel te kleden.  Yoga doen we op antislip sokken of blote voeten en zonder handdoek dit i.v.m. het wegglijden.

Yoga wordt gegeven op dinsdagavond, niet in de sporthal Ut Sporthuus, maar in CENTRUM WIJLAND, ACHTERSTRAAT 21 TE LUNTEREN.


 
Kom je met de auto, ga dan via de Kerkhoflaan. Parkeer op de kleine parkeerplaats links van de school "De Wegwijzer" en loop het kleine paadje (voorbij het gymzaaltje bij parkeerplaats) tussendoor naar Achterstraat 21.
 

Plattegrond
einde van het looppad naar rechts
vooraanzicht woonhuis en yogazaal

 
 
 Yoga

Rooster Yoga

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
19:15 - 20:15
20:30 - 21:30