Versterk je spieren, verbeter je houding!

Rug Fit wordt een doorlopend programma, vanaf 2 feb iedere dinsdag van 18.30-19.30. U kunt ieder moment instromen en als u dat wilt op een gegeven moment doorstromen naar onze andere groepslessen. Mail ons gerust voor meer informatie info@clubphysique.nl

Rug Fit
Wat houdt Rug Fit precies in?
Rug Fit is zowel geschikt voor vrouwen als voor mannen. Rug Fit is een therapeutisch oefenprogramma in groepsverband. Dat maakt het programma zowel leuk als doeltreffend. Rug Fit is ontstaan uit een samenwerking van Club Physique met Fysio Centrum Ederveen. FCE zal ook frequent de lessen bezoeken en ondersteuning verlenen.  De zorgvuldig gekozen oefeningen maken je gewrichten soepeler en mobieler en de dieper gelegen spieren die zorgen voor stabiliteit sterker.
 
Fitness met apparaten is gericht op de grote oppervlakkige spieren. Maar Rug Fit Is juist gericht op de diepe spieren die je gewrichten beschermen en sturen. Daarom is Rug Fit zo doeltreffend. Deze oefeningen vinden plaats in groepsverband, met stimulerende achtergrond muziek.
 
Voor wie is Rug Fit?
Rug Fit is voor iedereen die:
- rug-, nek-, schouder- of RSI (KANS) klachten heeft
- zijn/haar houding wil verbeteren
- een zittend beroep heeft (preventief)
- een verlaagde belastbaarheid heeft
- wil starten met sporten
 
Rug Fit is dus voor zowel mensen met echte klachten, maar ook voor mensen die preventief hun rug willen versterken en hun houding willen verbeteren.
 
Wat zijn de effecten van Rug Fit?
- een sterke & stabiele rug, nek en schouder
- minder (kans op) rug-, nek- en schouderklachten
- een betere belastbaarheid
- een betere houding
- meer energie
- minder bang om te bewegen
 
Versterk je spieren en verbeter je houding!
 
 
 
Hieronder volgen enkele ervaringen van (ex) cursisten van de cursus RugFit. onderaan deze pagina vind je het rooster.
 
Beb en Willem:
Wij, Beb en Willem, hadden de aankondiging van de nieuwe cursus in augustus gezien en omdat onze fitheid te wensen over liet, hebben we direct ingetekend. Op de eerste cursus verbaasde het ons ( beide ver in de zeventig) dat er zoveel jonge medecursisten waren. De meesten met rug- en nekklachten. Na 2 lessen merkten wij al effect. Dat stimuleerde onze zelfwerkzaamheid. Trouw deden we iedere morgen en avond de voor die week geldende oefeningen. We gingen ons zelfs in het algemeen fitter voelen. Beb kon weer een paar uur gaan winkelen, iets wat ze zonder klachten lange tijd niet had gedaan en ik kon weer uren achter elkaar in de tuin werken. Niet dat we in het verleden niets aan onze conditie hadden gedaan. We fietsen en wandelen heel veel, we gaan 1x per week op therapeutisch zwemmen in de Peppel. Daarmee hielden we onze conditie enigszins stabiel. Met de cursus Rugfit, waarin de laatste inzichten op dit gebied zijn verwerkt, maakten we echter opeens een grote sprong voorwaarts. Nee, Anita en Henny zijn nog niet van ons af. We blijven met hen doorgaan, wie weet wat er nog in het verschiet ligt!!
 
 
Ger Gelderman:
“Ik heet Ger Gelderman en mij is gevraagd om over Rugfit mijn ervaringen op te schrijven.
De aanleiding om de cursus te volgen was toenemende lage rugklachten als gevolg van zwaar tilwerk en werken boven je macht. Ik moest nl. mijn invalide echtgenote in toenemende mate verzorgen en daar komt dan veel tilwerk bij. Omdat ik geen verpleegkundige ben, had ik geen ervaring in rugsparende technieken en dus ging het fout. De advertentie van Club Physique met de aankondiging van de cursus Rugfit in september kwam dan ook op het juiste moment. Gelukkig kon ik direct deelnemen aan de cursus in het najaar. Mijn ervaringen zijn bijzonder positief, reeds na 3 weken was er al merkbare verbetering, maar wat zeker zo belangrijk was wat dat mijn houding tijdens lopen, staan en zitten (vooral het zitten achter de computer en in de auto) geheel anders was geworden, veel natuurlijker en meer ontspannen. Gaandeweg de cursus werd de hele rug van nek tot bekken soepeler, beweeglijker en sterker, mede door het huiswerkprogramma dat trouw uitgevoerd werd. Ik merkte zelfs dat mijn nek helemaal los werd. Vroeger moest ik hiervoor vaak naar de manuele therapeut om gekraakt te worden. Nu niet meer nodig! Ik heb gemerkt dat het verstandig is om de oefeningen regelmatig te blijven uitvoeren onder leiding van de sportleraressen die ons enthousiast stimuleren om vooral vol te houden en diep te gaan. De sfeer op de avonden is fantastisch, heerlijk sportief en ongedwongen. Het bijhouden van de oefeningen op de herhalingsavond is juist extra belangrijk omdat er gaandeweg bij het oefeningen thuis kleine houdingsfoutjes insluipen en deze worden direct gecorrigeerd door de sportlerares. Persoonlijk sport ik veel waaronder het golfspel, maar de oefeningen op de cursus Rugfit en Rugfit gevorderden zijn van een heel andere orde, maar het effect van de rugversterking is heel sterk merkbaar in de andere sporten die ik doe. De prestaties zijn daarbij duidelijk toegenomen. Dit alleen al is een reden om te blijven rugfitten”.
 

Rooster Rug Fit

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
18:30 - 19:30