Nieuws

RugFit-cursus 2018

Wat houdt RugFit precies in?

RugFit is een therapeutisch oefenprogramma in groepsverband. Dat maakt het programma zowel leuk als doeltreffend. RugFit is zowel geschikt voor vrouwen als voor mannen. RugFit is ontwikkeld in samenwerking met de fysiotherapeuten in Lunteren en Ederveen. 

Voor wie is RugFit?

RugFit is voor iedereen die rug-, nek-, schouder- of RSI-klachten heeft, zijn/haar houding wil verbeteren, een zittend beroep heeft (preventief), een verlaagde belastbaarheid heeft of iedereen die wil starten met sporten.

Wat zijn de effecten van RugFit?

Door je core te versterken krijg je een sterke en stabiele rug, nek en schouders, heb je minder (kans op) rug-, nek- en schouderklachten, krijg je een betere belastbaarheid, een betere houding, meer energie en ben je minder bang om te bewegen.

Programma RugFit

- We starten met een presentatie-avond : in deze presentatie komt de visie van RugFit uitgebreid aan bod. Waarom moet je bepaalde houding aannemen? Wat is mobiliseren, wat is stabiliseren? Hoe kun je je rug ontlasten en sterker maken? Dat zijn bijvoorbeeld vraagstukken die aan bod komen.

- 23 en 30 januari worden de basishoudingen doorgenomen met de nieuwe cursisten. Ook is op 23 januari onze fysiotherapeut uit Ederveen, met wie we nauw samenwerken, aanwezig om met mensen te praten en eventueel advies te geven

- Vanaf 6 februari worden iedere week de houdingen toegepast in oefeningen. Oefeningen die je rug soepel maken/houden en sterker maken.

- In het begin wordt er door iedere deelnemer een soort van klachtenformulier ingevuld, die na 16 weken geëvalueerd wordt

Informatie-avond RugFit: dinsdag 16 januari, Basisschool de Triangel Lunteren (koffiekamer)

Tijd 19.00-20.00 uur

Versterk je spieren en verbeter je houding! 


Keer terug naar de nieuwspagina